Udvid sommeren med seks måneder

Moderne altanløsninger skaber helt nye muligheder for hyggeligt udeliv en større del af året.
– I vore skandinaviske nabolande kunne man i dag ikke drømme om at bygge en åben altan. Brugstiden er begrænset til få sommermåneder, og derfor vælger man i højere grad lukkede altanløsninger med glaspartier, som kan åbnes. Det udvider sæsonen med op til tre måneder på hver side af sommeren. Det har vi endnu ikke rigtigt tradition for i Danmark, siger salgschef for EK-Viktoria A/S Niels Sørensen, men det kommer, for det er ikke voldsomt meget dyrere end en åben altan.
Altanen som udestue
EK-Viktoria A/S, som er et datterselskab i Einar Kornerup koncernen, har mere end 20 års erfaring med glas – bl.a. til facader, vinduespartier og så altaner. – Der findes tusindvis af altaner i Danmark, og mange af dem er blevet renoveret de senere år. Det er de nok blevet mere holdbare af, men ikke nødvendigvis kønnere eller mere anvendelige, siger Niels Sørensen. Mange af dem har en så ringe dybde, at man i praksis ikke kan bruge dem til ret meget. Men havde man bare givet dem lidt mere dybde, var der plads til et bord og et par stole. Og havde man så også lavet en lukket altan med glaspartier, havde man pludselig en helt ny udestue, som kan bruges det meste af året. Vores lukkede altaner kan leveres med skydeglas eller foldeglas, som kan køre om hjørner – dvs. at man kan få en helt åben altan, når det er varmt nok, siger salgschefen. Og selv om vinteren skal der ikke meget sol til, før at den nu lukkede altan bliver en hyggelig vinterstue.
Fra projektering til færdigt resultat
– Forudsat at selve huskonstruktionen kan bære det, kan der i princippet bygges altaner på de fleste huse Den enkleste løsning er at ophænge altanerne i synlige stålkonstruktioner, men man kan naturligvis også anvende usynlige ståldragere, som monteres ind i husets etageadskillelser. I det hele taget er der mange muligheder og vi er meget fleksible, siger salgschefen. En boligforening kan vælge deres egen arkitekt til udformningen, eller vi kan tilbyde at stå for hele projekteringsarbejdet – dvs. forundersøgelser af ejendommen, myndighedsbehandling, økonomiske beregninger og selve udførelsen. Folk bliver ofte overraskede over, at det ikke koster mere. En rigtigt god, stor altan kan laves for under 100.000 kr., og det kan som regel finansieres med nogle få hundrede kroner om måneden. Men så får man også en dejlig udestue, og hele ejendommen kan få et gevaldigt løft, slutter salgschef Niels Sørensen.
Yderligere informationer kan fås på www.viktoria.dk eller hos salgschef Niels Sørensen på telefon 43 26 55 00 og e-mail [email protected]

Om forfatteren: Ejerportal.dk har siden år 2003 formidlet nyheder, informationer og services til landets ejerboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til Ejerportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.