Udsigt til prisfald på ejerlejligheder i København

AE forventer et fald i prisen på ejerlejligheder i Københavns kommune i dekommende år. Det skyldes dels at den stigende rente har reduceret folkskøbsmulighed dels af det stigende udbud af ejerlejligheder i København.
Kan de mange nye lejligheder i København sælges?
Der er i de senere år blevet bygget mange nye lejligheder i København og der er planer om yderligere byggeri i fremtiden. Spørgsmålet er om alle disse lejligheder kan sælges? Svaret er, at det kan de godt – det er bare ikke sikkert, at det bliver til det prisniveau, som eksisterer i øjeblikket. Det skyldes for det første, at den stigende rente har reduceret folks købsmulighed. Hertil kommer, at det forventes, at ECB i 2. halvår af 2006 sætter ECB-renten op af to omgange, hver gang med ¼ pct.-point, dvs. i alt ½ pct.-point, hvilket vil påvirke købsmulighedennegativt. For det andet vil det stigende udbud af lejligheder i sig selv påvirker prisen negativt.
Kilde: Arbejderbevægelsens Erhvervsråd

Om forfatteren: Ejerportal.dk har siden år 2003 formidlet nyheder, informationer og services til landets ejerboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til Ejerportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.