Udbud af københavnske ejerlejligheder i frit fald på fem år

Under den økonomiske krise er antallet af udbudte ejerlejligheder i hovedstaden faldet markant. Fra næsten 9.000 boliger til små 3.000 i januar 2013. Er krisen over på det københavnske ejerboligmarked?

I januar 2008 gik det stærkt i Danmark og resten af verden. Boligmarkedet var hedende varmt, og især i København blev der handlet boliger. Der gik nærmest trend i at købe en lejlighed, sætte den i stand og sælge den seks måneder efter med en god fortjeneste.

Priserne dykkede

Siden er meget sket. Finanskrisen og boligkrisen ramte os alle, uventet, i efteråret 2008, og fra den ene dag til den anden dykkede antallet af bolighandler. Priserne styrtdykkede, og tilliden til boligmarkedet var væk.

De seneste fem år har krisen på boligmarkedet buldret derudaf, og i København har man oplevet, at antallet af ejerlejligheder er gået fra omkring 8.900 udbudte i januar 2008 til små 3.000 udbudte i januar 2013 – altså lang mere end en halvering på fem år.

Afventende købere

Det store fald i udbuddet skyldes dels, at mange københavnske boligejere ikke har kunnet sælge deres lejlighed uden store tab. Dels har køberne været afventende, og mange boligejere har droppet at sætte deres lejlighed til salg.

I 2012 oplevede markedet for ejerlejligheder i København en mindre fremgang, da salget af især to- og treværelses lejligheder gik frem. Om det betyder, at krisen er drevet over på den københavnske boligmarked, er endnu uvist.

Om forfatteren: Ejerportal.dk har siden år 2003 formidlet nyheder, informationer og services til landets ejerboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til Ejerportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.