Spekulation bag mere end hver 10. boligkøb

Stigende boligpriser og ønsket om en skattefri gevinst er hoveddrivkraften for 13,6 procent af de danske boligkøbere. Nykredit advarer mod spekulation.
Udsigten til at score en klækkelig skattefri gevinst er hoveddrivkraften for 13,6 procent af danskerne, når de køber bolig. Det viser en undersøgelse, som Gallup har foretaget for Nykredit. I Københavns-området er andelen af boligkøbere med spekulative motiver lidt større, mens den i resten af landet er lidt lavere. Og med det seneste kvartals fortsat kraftige – og delvis uforklarlige – prisstigninger på huse og ejerlejligheder i store dele af Danmark, vurderer chefanalytiker i Nykredit, Thomas Kyhl, at nogle boligkøbere er for optimistiske. – De prisstigninger, vi har set i det senest opgjorte kvartal, viser, at nogle har en solid tro på fortsatte prisstigninger, og at de ser risikoen for prisfald som minimal. Men det er ude af trit med realiteterne. Priserne er steget mere, end man kan forklare ud fra økonomiske realiteter og især i København er de nu på et anstrengt niveau, siger Thomas Kyhl.
Kilde: Berlingske Tidende

Om forfatteren: Ejerportal.dk har siden år 2003 formidlet nyheder, informationer og services til landets ejerboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til Ejerportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.