Spekulanter trækker sig fra boligmarkedet

Ejendomsspekulanterne begynder at vende ryggen til det storkøbenhavnske boligmarked. Det bekræfter to af de mæglerkæder, som dominerer markedet for ejendomsprojekter i hovedstadsområdet, Nybolig og Home.
”Det er klart i aftagende,” siger Homes kommunikationschef, Preben Merrild Angelo. ”For et år siden var det sådan, at når vi slog dørene op klokken otte eller ni, så stod der folk på trappen, som havde ventet i mange timer, og de købte hver tre-fire af de dyreste og mest eftertragtede lejligheder kontant. Selvfølgelig med videresalg for øje. Men det oplever vi ikke mere,” siger Preben Angelo, der mener, at investorerne holder sig væk, fordi priserne er ved at gå i stå. ”Markedet er på vej ind i en stabiliserings- eller udfladningsfase, og det øger risikoen for investorerne,” siger han. Samme tendens siger den store Nybolig-mægler Peter Norvig, der anslår, at »10-15 procent« af salgene i ejendomsprojekter generelt går til investorer eller spekulanter. ”Jeg er helt enig med Home i, at vi ikke ser investorerne ret meget i øjeblikket. Men det skyldes nok, at de efterhånden har købt mange lejligheder op, som de ikke har solgt endnu. De vil vente med at sælge, til lige før lejlighederne er klar til indflytning.«
Kilde: Berlingske

Om forfatteren: Ejerportal.dk har siden år 2003 formidlet nyheder, informationer og services til landets ejerboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til Ejerportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.