BoligkøbBoligsalgEjendomsmæglerKøbogsalg

7 gode råd: Sådan sælger du din bolig hurtigere

Der findes flere årsager til, at man sælger sit hus. Uanset hvilken årsag, der er til at man sælger, så er det altid rart med et hurtigt og gnidningsfrit salg. Som sælger kan man selv yde en aktiv indsats for at gøre boligen og omgivelserne mere præsentable, når de skal præsenteres for en potentiel køber. I samarbejde med en ejendomsmægler fra base1 giver vi dig her gode råd til, hvad du kan gøre, så din bolig bliver mere attraktiv, når den skal sælges.

Forbered dig selv på, at du sælger huset

Ved flere boligsalg er sælger ikke mentalt indforstået med at flytte fra hjemmet. Det kan eksempelvis være på grund af mange år i boligen med historier og minder. Når du alligevel skal sælge, så sørg for at få sagt farvel til boligen mentalt. Efterfølgende bør man betragte sit hus som et produkt, der skal sælges. Hvordan gør man boligen mere attraktiv, når interesserede købere vil have fremvist den?

Keep it simple

De helt personlige ting i hjemmet stilles væk. Som køber vil man gerne kunne forestille sig sine egne personlige ejendele i huset, og det er sværere, hvis familiebilleder eller børnenes tegninger hænger på væggene. Det kan også være man har en større thailandsk Buddha stående i vinduet, som man ikke kan undgå at se. I såfald pak den væk.
Hold indretningen simpel uden en masse møbler og fyldeting, selvom det måske har været jeres indretningsstil. Køber vil gerne kunne se muligheder, og dette sker ikke med fyldte rum og følelsen af for lidt plads.

Gør rent og luft ud

Et godt førstehåndsindtryk er altid et godt signal at sende til køber. Husets møbler og elementer bør gøres rent. Følelsen af et rent hjem med frisk luft i rummene giver køber et bedre helhedsindtryk af både boligen og sælger.

Gør rummene større

Hvis der er noget, du ikke bruger, som bare står og samler støv eller bogreolen er fyldt med bøger, så kan man ligeså godt fjerne det. En bogreol med bøger kan få rummet til at virke mindre. Som sælger og skal man forsøge at gøre rummene så store som muligt, så den potentielle køber kan se muligheder i stedet for begrænsninger ved boligen.

Fix de små hængepartier

Mange vænner sig til at leve med ting, som burde være blevet fixet i hjemmet – fix det. Skift pæren, der ikke virker, lap hullerne i væggen eller skift den ødelagte flise på badeværelset. Det er givet godt ud. I sidste ende vil det stå i boligens tilstandsrapport og have en effekt på boligens salgsværdi. Hvis køber får fornemmelse af, at en masse småting trænger til en kærlig hånd, falder interessen automatisk. Man kan derfor ligeså godt gøre sig selv en tjeneste, og det koster ikke meget mere end lidt tid.

Skab et indtryk udefra

Når man gør det indvendige af boligen mere attraktiv over for en køber, kan man ligeså godt også gøre det udvendigt. Hvis du sælger i løbet af foråret eller sommeren, så få fjernet ukrudt, slået græsset og klippet hækken, hvis der er behov for det. Sælger skal være opmærksom på, at det er boligen udefra og boligens omgivelser, som er det allerførste interesserede ser. Bor du i lejlighed, så sørg for at trappeopgangen også ser nydelig ud. Et godt førstehåndindtryk giver ofte også et godt helhedsbillede. Skab det derfor allerede, når køber kommer gående ind fra gaden af.

Sæt dig i købers sted

Hvis man ikke selv er tilfreds med sine ændringer i boligen, når boligen skal sælges, så finder køber den nok heller ikke så interessant. Stil dig udenfor og kig ind på huset, og stil dig i dørkarmen rundt i huset og kig ind i rummene. Spørg dig selv om: Ville jeg selv komme og kigge på denne bolig? Hvad fungerer? Hvad fungerer ikke? Du tager dermed et skidt tilbage, skaber et overblik og sætter dig i købers sted. Så skal din bolig nok blive solgt.

Du kan også altid spørge din ejendomsmægler i forbindelse med et boligsalg om, hvad der ville have den største positive effekt for jeres bolig. Ejendomsmægleren er der trods alt for at hjælpe jer mest muligt, så I kan sælge hurtigst muligt.

Om forfatteren: Benjamin Kabongo er kommunikationsmedarbejder på Ejerportal.dk. Han bidrager med nyheder, guides og blogindlæg om ejerboligmarkedet samt udviklingen på markedet. Benjamin Kabongo er derudover studerende i virksomhedskommunikation ved Syddansk Universitet.
Skriv en kommentar