Priskrig på boligsalg

Københavnsk ejendomsmægler vil sælge ejerboliger langt billigere end de etablerede kæder. Det er muligt ved at skære en masse ligegyldige omkostninger væk, mener han.
Det lille ejendomsmæglerfirma Interbo indleder en priskrig på handel med ejerboliger i Hovedstadsområdet. Efter et års tilløb har Erik Forsberg fået ejendomsmæglerfirmaet kørt i stilling til en priskrig, der for alvor kan udfordrer de etablerede kæder som Home, EDC og Danbolig. »Vi vil udfordre de store ejendomsmæglere på pris, service og rådgivning og blive en af de førende mæglere i Storkøbenhavn inden for fem år. Tiderne har ændret sig, men ejendomsmæglerbranchen er ikke fulgt med tiden,« siger Erik Forsberg. Han mener, at der ikke er nogen som helst grund til at betale store summer til ejendomsmæglere med store butikker på dyre adresser og kostbare avisannoncer, når langt de fleste købere alligevel finder deres kommende bolig via internettet.
Nul kontante fordele»Indtil nu har boligejere, der ønsker at sælge deres ejerbolig, ikke haft nogen kontante fordele af, at det er blevet meget enklere og billigere at vise sin bolig frem for tusindvis af købere via internettet. Tværtimod er det blevet langt dyrere at sælge boliger de senere år, fordi huspriserne er steget,« siger Erik Forsberg. De traditionelle ejendomsmæglere snupper en procentsats af boligens salgspris. Dermed koster det langt mere at sælge en bolig til tre millioner kroner end en bolig til to millioner kroner, og det giver ifølge Interbo ikke nogen mening, da arbejdet med at sælge de to boliger er omtrent det samme. Hos Interbo koster det 45.000 kroner alt inklusive at få solgt en ejerlejlighed, mens prisen for at sælge en villa er 55.000 kroner. »For en sælger i Københavnsområdet betyder det typisk en besparelse på 75.000 kroner eller mere,« siger Erik Forsberg. Ifølge direktøren tilbyder Interbo det samme serviceniveau som de traditionelle ejendomsmæglere. Det vil sige fremvisning, rådgivning og behandling af alle de nødvendige dokumenter. »Sælgerne får ikke noget ud af de store butikker og dyre annoncer, når køberne er på internettet. De eneste, der i dag får noget ud af det, er ejendomsmæglerne. Derfor tror vi, at fremtiden bliver, at folk handler bolig hos ejendomsmæglere med faste, lave priser og fokus på ordentlig rådgivning,« siger Erik Forsberg.
Brug for bedre ryBranchens omdømme faldt til et nyt lavpunkt sidste år, da Nybolig-mægleren Hanne Nørrisgaard blev beskyldt for at tænke mere på egen indtjening end på at give kunderne en ordentlig bolighandel. »Branchen har et dårligt ry, fordi det er uigennemskueligt, hvad det koster at få solgt sit hus. Det er ejendomsmæglernes egen skyld,« siger Erik Forsberg, der trods sin kritiske holdning til sin egen branche skam er medlem af Dansk Ejendomsmæglerforening.
Konkurrencemyndighederne kiggede på de danske ejendomsmæglere i 2004, og et af resultaterne var, at det normale salær til en ejendomsmægler i perioden fra 1995 til 2002 steg med cirka 100 procent. Til sammenligning er det såkaldte forbrugerprisindeks, der viser prisudviklingen generelt i samfundet, steget 17 procent.
Kilde: Berlingske Tidende

Om forfatteren: Ejerportal.dk har siden år 2003 formidlet nyheder, informationer og services til landets ejerboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til Ejerportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.