Priserne stiger på ejerlejligheder i hovedstaden

Det københavnske boligmarked kan være på vej ud af boligkrisen. De seneste måneder er kvadratmeterprisen nemlig steget på byens ejerlejligheder. Samtidig er udbuddet af ejerlejligheder fortsat relativ lavt.

Det er ikke mange år siden, at ejerlejlighederne i hovedstaden oplevede et prisdyk på op mod 50 procent. Mange sælgere led store økonomiske tab, efterspørgslen faldt og det københavnske boligmarked buldrede ind i en historisk boligkrise.

I dag er den værste krise formentlig forbi, og nu viser det sig, at prisen på ejerlejligheder i København stiger. Den gennemsnitlige kvadratmeterpris er vokset de seneste 20 måneder, hvilket betyder, at københavnerne får mere for deres ejerlejligheder i dag sammenlignet med starten af 2012.

Et snit på 24.000 kroner

Ifølge tal fra Boliga fremgår det, at den gennemsnitlige pris pr. kvadratmeter for ejerlejligheder i Region Hovedstaden er vokset fra ca. 23.000 kroner i januar 2012 til over 24.000 kroner i august 2013. Det betyder, at en lejlighed på 100 kvadratmeter er 100.000 kroner mere værd end for 20 måneder siden.

De stigende kvadratmeterpriser er i tråd med det faldende udbud af ejerlejligheder i København. I januar 2012 var der ca. 4.800 ejerlejligheder til salg. I dag er dette tal på ca. 3.500.

Attraktive bydele trækker op

De stigende priser skyldes især en øget kvadratmeterpris på Østerbro, Frederiksberg og i København K, hvor prisen pr. kvadratmeter er vokset med op mod 3.000 kroner siden januar 2012.

Om forfatteren: Ejerportal.dk har siden år 2003 formidlet nyheder, informationer og services til landets ejerboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til Ejerportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.