EjerlejlighedKøbenhavnParcelhusePrisstigning

Priserne på ejerlejligheder er rekordhøje i forhold til parcelhuse

Andelen af danskerne, som ønsker at bo i en ejerlejlighed er stigende. Faktisk er danskerne villige til at betale meget mere for en ejerbolig end de er for et parcelhus. På landsplan koster 80 kvadratmeter ejerlejlighed det same som 140 kvadratmeter parcelhus. Årsagen er blandt andet et boligmarked i general opsving, men også demografiske forhold, som andelen af singler i Danmark spiller ind.

Boligmarkedet har det overordnet set rigtig godt for tiden og priserne er opadgående, men især på lejlighedsmarkedet går det stærkt. Aldrig har du fået så få kvadratmeter ejerlejlighed for pengene sammenlignet med, hvad du får for et parcelhus. Det viser en analyse, foretaget af Realkredit Danmark, som sammenligner priser de seneste 40 år.

Stigende priser på ejerlejligheder

Ifølge tal fra Danmarks Statistik er det især ejere af ejerlejligheder, der det seneste år har oplevet en betydelig prisstigning. I løbet af det seneste år er priserne på ejerlejligheder steget med 7,8 procent, mens priserne på parcelhuse og rækkehuse er steget med et gennemsnit på 4,7 procent, sådan skriver Berlingske.

Boom i antallet af singler

Årsagen til den øgede efterspørgsel på ejerlejligheder skal blandt andet findes i en række demografiske forhold. Blandt andet fordi at flere og flere danskere bor for sig selv. Med andre ord er der flere singler i Danmark end der har været tidligere, hvilket skyldes at den ældre del af befolkningen vokser og dermed generer flere ældre enker og enkemænd. Samtidig vælger flere at flytte senere sammen med kæresten i en sen alder og går oftere fra hinanden igen.

Pres på storbyerne

Det er især i København, Aarhus, Odense og Aalborg at der er stor efterspørgsel på ejerlejligheder. Især lejligheder på imellem 60 og 100 kvadratmeter er eftertragtede, fordi at de egner sig som singleboliger. Singlerne vil gerne bo i storbyerne og efterspørgslen på især boliger i København bliver derfor større., samtidig med at indbyggertallet i København stiger. Politiken skriver, at der alene i København vil være behov for 40.000 boliger over de næste 10 år, hvor hele 23.000 af dem vil være boliger til singler.

Holder disse prognoser stik, kan priserne på ejerlejligheder meget vel blive ved med at stige sammenlignet med priserne på parcelhuse.

Om forfatteren: Maria Carlsen er kommunikationschef på Ejerportal.dk. Løbende skriver hun artikler om ejerboligmarkedet, lånemuligheder og gode råd til bestyrelser i landet ejerboligforeninger.