Prischok på ejerskifteforsikringer

Det bliver betydelig dyrere at tegne en forsikring ved ejerskifte af boliger, og det vil ramme bolighandlerne til foråret.Forsikringstypen har ikke alene givet forsikringsselskaberne bragende underskud. Den har også givet utilfredse kunder, fordi deres forventningerne ifølge selskaberne ofte overstiger betingelserne i policen, skriver dagbladet Børsen. Nu er der udsigt til præmieforhøjelser på op til 20 pct., når hushandlerne traditionelt boomer til foråret. ”Ejerskifteforsikringer har ikke vakt jubel hos nogen – måske kun hos sælgere af huse, medmindre de samtidig er køber af et andet hus,” siger direktør i Topdanmark Fritz Klingenberg.
Ikke alle ejerskifteforsikringer stiger
Præmieforhøjelsen slår dog ikke igennem hos alle forsikringsselskaber. Ejerportal.dk har talt med Lars Roesdal fra Dansk Boligforsikring, som udtaler ”Vi har ingen planer for nærværende om at lade præmien stige ekstraordinært i 2006. Selskabet fortsætter med at prissætte præmien på en 5 årig basisforsikring for et hus til ca. kr. 2 mill. til ca. kr. 5.750” og Lars Roesdal forsætter ”Det kan jo ikke kaldes en formue set i forhold til øvrige omkostninger ved et huskøb, og slet ikke når præmien deles mellem køber og sælger”.
Langt fra alle tegner en ejerskifteforsikring
Det er i øvrigt ikke alle der tegner den ikke lovpligtige ejerskifteforsikring. Faktisk tegner kun 60-65 % ejerskifteforsikring og det undrer Lars Roesdal fra Dansk Boligforsikring ”Det er lidt besynderligt, at ikke alle købere sikrer sig mod fejl og mangler i de første fem år efter huskøbet. Køber fraskriver sig faktisk alle muligheder for regres over for sælger, når forsikringen ikke tegnes” slutter Lars Roesdal.
Kilde: Jyllands-Posten og Ejerportal.dk

Om forfatteren: Ejerportal.dk har siden år 2003 formidlet nyheder, informationer og services til landets ejerboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til Ejerportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.