BoligkøbEjerboligmarked

Ny opgørelse: Sådan sælger ejerboligmarkedet lige nu

I juli dalede hussalget, imens salget af ejerlejligheder steg. Hussalg og ejerlejlighedssalg tager således hver sin retning, når man kigger på henholdsvis måneds- og årsbasis. Det viser nye Boligsiden.dk-tal.

På trods af prisstigninger gik salget af ejerlejligheder fem procent op i juli måned, selvom salget de første syv måneder af året faktisk faldt med tre procent sammenlignet med de første syv måneder sidste år.
Omvendt så det ud for hussalget – der blev solgt hele 15 procent færre huse i juli 2016 end i juli 2015. Alligevel halter hussalget kun 3,4 procent efter sidste års salgstal syv måneder inde i året.

Fremgang trods lavere salg

Juli blev således også en anderledes måned end juni, hvor salget af eksempelvis rækkehuse og villaer overgik niveauet fra 2015. Og sådan kan det svinge.

Hos Boligsiden.dk er man fortrøstningsfulde – her peger kommunikationsdirektør Birgit Daetz på, at tallene på trods af en nedgang fra 2015 ligger markant højere end foregående år.

Derfor bliver udviklingen i resten af 2016 interessant – hvis hussalget kan holde sig oppe, kan det overgå 2015 lidt sløve andet halvår og dermed skabe rekord. Samtidigt er august en af de måneder, der ofte har gang i salgshjulene, hvorfor det bliver interessant at se, hvordan udviklingen bliver.

Sommerhusene er fortsat populære

Sommerhusene er ligeledes populære – både i juli og i de første syv måneder af 2016 er der således solgt flere sommerhuse end sidste år. Det kan blandt andet skyldes det lave prisniveau på sommerhuse, ligesom den lave rente gør det muligt for mange af investere i sommerhus til en udgift, der månedligt er rimelig i forhold til for bare få år siden.

Månedsændring Årsændring
Juni 2016-juli 2016 Juli 2015-juli 2016
Bornholm 4 % 15 %
København by -27 8
Københavns omegn -18 -10
Nordsjælland -13 -4
Østjylland -15 -7
Vestjylland -13 7
Nordjylland 14 11
Østsjælland 14 11
Vest- og Sydsjælland -20 -8
Fyn -13 -6
Sydjylland -29 -14
Om forfatteren: Louisa arbejder med artikelskrivning og andre kommunikationsopgaver for Ejerportal.dk. Hun har en uddannelse fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og skriver om udvikling, nyheder og fif i relation til ejerforeninger.
Skriv en kommentar