Øget konkurrence om lavprisboliger

De stærkt stigende boligpriser har for alvor sat gang i udviklingen af nye boligtyper til priser, hvor almindelige lønninger kan være med.Der er håb forude på boligmarkedet for sygeplejersker, politibetjente og skolelærerne. For ikke at tale om konstabler, fabriksarbejdere, truckførere og buschaufførerne.
 Danskere med helt almindelige lønninger behøver ikke som førstegangskøbere fremover at være fortabte på et overophedet boligmarked, forbeholdt langt mere velspækkede tegnebøger. Boligprisernes himmelflugt har for alvor sat gang i produktudviklingen hos række entreprenører og byggeselskaber, der i øjeblikkes konkurrerer om at opfylde den københavnske overborgmester Ritt Bjerregaards (S) krav om, at en ejerbolig ikke skal koste mere end 5.000 kr. om måneden at bo i. Eller i hvert fald dér omkring.
Udviklet af IkeaEntreprenørselskabet Skanska er efter stor succes med opførelse af 84 discountboliger i Hillerød på vej med to lige så store boligprojekter i hovedstadsområdet. De præfabrikerede såkaldte BoKlok-boliger er udviklet af Ikea-koncernen, og koster som andelsboliger, ifølge direktør Kurt Jønsson, Skanska, typisk 4.000-5.000 kr. pr. måned plus et indskud på et par hundrede tusinde kr. »Interessen har været overvældende. Derfor ser vi stigende muligheder for sådanne boliger beregnet til helt almindelige lønindtægter,« siger Kurt Jønsson, der endnu ikke vil røbe, hvor i hovedstadsområdet, de nye boliger skal opføres.
Kilde: Jyllands-Posten

Om forfatteren: Ejerportal.dk har siden år 2003 formidlet nyheder, informationer og services til landets ejerboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til Ejerportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.