BeregningFælleslån

Ny beregner: Hvad koster et fælleslån til ejerforeninger?

Nu kan din ejerforening konkret finde ud af, hvad et fælleslån betyder for de enkelte beboers økonomi. Ejerportal.dk tilbyder i samarbejde med Danske Bank en gratis service, hvor I kan få udregnet, hvad hver enkelt ejerlejlighed skal betale, hvis din ejerforening overvejer at låne penge til nye altaner, nye vinduer, eller andre renoveringsopgaver. Se konkrete eksempler nederst i denne artikel.

Et fælleslån er en mere og mere populær finansieringsform for ejerforeninger, når facaden skal renoveres, eller vinduerne skal skiftes. Den stigende efterspørgsel på fælleslån skyldes, at det er foreningen, der optager lånet og ikke den enkelte beboer, hvilket betyder at det er en nem og smidig måde at finansiere sig på.

Det samlede lånebeløb bliver delt ud på de enkelte lejligheder med baggrund i ejerforenings fordelingstal, der ofte er reguleret i vedtægterne. Den store fordel er, at hver beboer herved kun betaler renter og afdrag på sin egen andel af lånet, og der er endvidere mulighed for at trække renterne fra i skat. Beboerne slipper altså for at skulle gå i egen bank for at optage et lån til opgaven.

Gratis beregning til fælleslån

Men hvad koster et fælleslån så for den enkelte beboer?

Bliv kontaktet af banken og få skræddersyet rådgivning om foreningens lån

Sådan fungerer den gratis service?

Samarbejdet mellem Ejerportal.dk og Danske Bank er et tilbud til ejerforeninger, der skal have hjælp til finansiering af eksempelvis vedligeholdelse eller nye altaner. Servicen kan også benyttes, hvis I gerne vil have en idé om, hvad lån til kommende projekter koster i jeres forening, og hvad de enkelte ejere skal være villige til at betale for, at projektet kan blive en realitet.

INFO: Den månedlige ydelse pr. lejlighed er et gennemsnit. Det er fordelingstallet (se foreningens vedtægter), der regulerer, hvor stor en andel af lånet hver lejlighed får. Her kan man kontakte Nordea Bank for at få et nøjagtigt svar på, hvordan fælleslånet bliver fordelt på de enkelte lejligheder.

Konkrete eksempler på et fælleslån:

Altaner:
Hovedstol: 1.000.000 mio. kr.
Antal lejligheder: 10
Lån pr. lejlighed: 100.000 kr.
Ydelse pr. lejlighed pr. måned: 781 kr.

Vinduer:
Hovedstol: 2.000.000 mio. kr.
Antal lejligheder: 40
Lån pr. lejlighed: 50.000 kr.
Ydelse pr. lejlighed pr. måned: 390 kr.

Om forfatteren: Ejerportal.dk har siden år 2003 formidlet nyheder, informationer og services til landets ejerboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til Ejerportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.