Nationalbank advarer huskøbere

Prisstigninger på 20-25 procent er uholdbare, fastslår Nationalbanken, der advarer mod boligkøb i tillid til, at prisstigningerne fortsætter himmelflugten.
Nationalbanken advarer imod, at der købes bolig i tillid til fortsatte prisstigninger. Det siger Nationalbanken i forbindelse med sin beretning for 2005. Priserne steg med 22 procent gennem 2005, og det er blandt verdens kraftigste prisstigninger. Stigningerne tog til i januar og februar, tyder tal fra ejendomsmæglerbranchen på. Ejendomsprisstigninger på 20 – 25 procent er ikke holdbare på længere sigt, fastslår nationalbankdirektør Jens Thomsen. – Boligkøberne kan ikke være sikre på, at prisstigninger som i 2005 gentages og bør ikke disponere på dette grundlag. Fortsætter prisstigningerne med 20 – 25 procent, øges risikoen for prisfald, siger Jens Thomsen.
Kilde: Berlingske

Om forfatteren: Ejerportal.dk har siden år 2003 formidlet nyheder, informationer og services til landets ejerboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til Ejerportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.