EjerboligmarkedKøbogsalgPrisstigninger

Landsdækkende boligopsving

Tal fra boligmarkedet i august vidner om både prisstigninger og flere salg. Det danske boligmarked er i 2016 marginaler fra at nå niveauet fra 2015.

Også i august havde de danske ejendomsmæglere masser at se til. Der blev solgt flere boliger i august 2016 end der blev i august 2015. Både antallet af solgte villaer og rækkehuse og antallet af solgte ejerlejligheder var højere end samme måned sidste år. Sommerhussalget blomstrede ligeledes forsat.

2016 er på vej i samme liga som 2015

Det samlede boligsalg i 2016 er nu kun marginaler fra at nå samme niveau som i 2015. Dette på trods af, at man havde en klar forventning om at 2016 ikke ville overgå 2015:

Vi troede, at 2015 ville overgå alt, på grund af den lave rente kombineret med at mange har udskudt boligkøbet i årene forinden. Men køberne slår stadigt til, og behovet for at købe ny bolig er tilsyneladende slet ikke dækket endnu”, siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Et rekordstort optag på de videregående uddannelser, som medfører en del forældrekøb kombineret med de historisk lave renter, er nogle af de faktorer, som det stigende boligsalg også kan forklares med.

København smitter af

Det er ikke kun, når det kommer til antallet af solgte boliger at pilen peger opad – også boligpriserne er stigende. Tal fra Realkreditrådet viser nu, at boligpriserne er steget i hele landet – både på ejerlejligheder og villaer. Kvadratmeterpriserne er steget med 4,9 procent i region Sjælland og i Region Nordjylland steg priserne på ejerlejligheder med 9,1 procent.

Forklaringen skal blandt andet findes i de stigende priser i København. Prisstigninger i Hovedstaden betyder nemlig, at boligkøberne begynder at søge væk og overveje, om de kan få mere for pengene, hvis de kommer lidt væk fra byen.

Hos Nordea forventer man at priserne på boliger vil stige med mellem 2 og 2,5 procent om året i 2017-2018.

Om forfatteren: Maria Carlsen er kommunikationschef på Ejerportal.dk. Løbende skriver hun artikler om ejerboligmarkedet, lånemuligheder og gode råd til bestyrelser i landet ejerboligforeninger.
Skriv en kommentar