Jan Fog trodser historisk boligkrise

Boligmarkedet ligger underdrejet med fortsat faldende priser og for få købere. Men hos liebhavermægleren Jan Fog er tendensen en helt anden. De seneste tre måneder har kendismægleren oplevet markant fremgang i salget af dyre ejendomme, og især boliger til over 20 millioner kroner er i høj kurs.

”Jeg er optimistisk, og kan se lys for enden af tunnelen.”

Sådan lyder det fra den kendte ejendomsmægler Jan Fog, da Ejerportal.dk taler med ham. Udmeldingen står i skærende kontrast til det generelle boligmarked, hvor priserne fortsætter med at dykke samtidig med, at køberne holder sig væk. Men hos Jan Fog forholder det sig anderledes. I de seneste tre måneder har liebhavermægleren oplevet den største fremgang siden finanskrisens indtog på det danske boligmarked efteråret 2008.

Nu slår køberne til
”De seneste tre måneder har jeg solgt liebhaverejendomme som aldrig før under den økonomiske krise. Jeg har især solgt rigtig mange dyre ejendomme, og her taler vi ejendomme til over 20 millioner kroner. Fremgangen skyldes, at priserne har nået et niveau, hvor køberne tænker, at nu kommer priserne ikke meget længere ned, og så slår de til. Samtidig har jeg i 30 år bygget et netværk op af købere, som jeg kan trække på. Så jeg vil sige det sådan at på et tidspunkt, falder priserne ikke meget mere, og der er vi ved at være nu,” siger Jan Fog til Ejerportal.dk.

Jan Fog blev ligesom sine kolleger i ejendomsmæglerbranchen ramt af en historisk krise, da finanskrisen buldrede af sted for år tilbage, og lige siden er priserne på liebhaverboliger faldet med omkring 30 procent. Jan Fog beskriver selv udviklingen således:

”Vi oplevede et historisk boom, hvor det gik for stærkt, og så kom vi ned på jorden.”

En positiv spiral-effekt
I dag oplever Jan Fog køberne som mere påpasselige mennesker, der ikke smider om sig med pengene. Men han slår samtidig fast, at der fortsat er folk i dette land, der har mange penge, og det er til hans fordel.

”Selvfølgelig skyldes denne her fremgang også en form for held, men når man først kommer ind i en god periode, bliver man som mægler også stærkere til at sælge. Har man den rigtige vare, ryger man ind i en spiral af de rigtige ejendomme, og så kan man trække købere og sælgere i den samme retning. Dét har jeg oplevet de seneste måneder.”

Jan Fog sælger hovedsageligt liebhaverejendomme i det grønne område nord for København.

Om forfatteren: Ejerportal.dk har siden år 2003 formidlet nyheder, informationer og services til landets ejerboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til Ejerportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.