Håndværkere tvunget til at betale bestikkelse

En ny medlemsundersøgelse fra Håndværksrådet viser, at flere håndværkere stadig tvinges til at betale bestikkelse, hvis de vil sikre sig en byggeopgave for det offentlige eller for en boligforening. Tallet er dog faldet fra 13% af de adspurgte i 2005 til 4% i år. I Dansk Byggeri er adm. dir. Jens Klarskov overrasket over undersøgelsen: ”I den bedste af alle verdener, skulle det her slet ikke eksistere. Men man skal huske, at der er to parter i det her, og det er ikke nok, at vores medlemmer holder sig på måtten .” Da debatten rasede sidste år, gjorde Dansk Byggeri sine 6.000 medlemsvirksomheder opmærksom på, at det er strafbart at tage imod bestikkelse.
Kilde: Politiken side 13 (050506)/Dansk Byggeri.
Svar til ovenstående fra Ejerportal.dk:
Endnu en god grund til at forlange, at jeres forenings arbejdsopgaver bliver lagt i udbud, så bestyrelsen eller hele foreningen efterfølgende kan se dokumentation for, at bestyrelsen valgte det billigste tilbud. Læg jeres arbejdsopgaver ind her

Om forfatteren: Ejerportal.dk har siden år 2003 formidlet nyheder, informationer og services til landets ejerboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til Ejerportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.