Gør din ejerboligforening forårsklar

Foråret står for døren og er en oplagt anledning for ejerboligforeninger til at kaste sig over renoveringsprojekter, man kan tage fat på, når solen skinner og temperaturerne stiger. Få inspiration.

Marts er årets første forårsmåned, og de kommende måneder er ideelle til at gennemføre renoveringer af lejligheden og foreningens fællesarealer. Især udendørsfaciliteterne kan man med fordel kaste sig over og få renoveret, hvis man for eksempel ønsker en nymalet ejendom, nyt gårdanlæg eller nye vinduer, inden at sommeren og varmen banker på.

Hvorfor nu?
Det siger sig selv, at udendørsrenoveringer er mest bekvemmelige at gennemføre i de lyse og varme måneder, og her kan maj være en god måned at gå i gang med projekterne, da der typisk ikke falder så meget regn i denne måned, hvilket gør arbejdet noget lettere, også med hensyn til oversvømmelser, som det var tilfældet i sommeren 2011.

Grib det korrekt an
Renoveringsprojekter til ejerboligforeninger skal nøje planlægges, hvorfor man først og fremmest skal holde et bestyrelsesmøde, hvor andelshaverne bliver enige om, hvilke projekter, der er vigtigst, og hvordan de skal udføres. I den forbindelse er det vigtigt, at økonomien hænger sammen, og at foreningen får et klart overblik over de økonomiske udgifter.

Et af de mest oplagte projekter er en renovering af gårdhaven, der er et populært åndehul i boligforeninger om foråret og sommeren. Igen skal man blive enige om, hvilke behov man hver især har som boligejer, og så skal man benytte en fagmand, der kan kombinere de økonomiske muligheder med de kommunale krav.

Store eller små projekter
Et gårdhaveprojekt kan være alt fra nye krukker med blomster til en stor anlægsopgave med nyt græs, bede, hegn og cykelskurer, legeplads og brolægning. I den forbindelse kan man bestille et anlægsfirma, der kan tilbyde en totalløsning og skabe et nyt gårdmiljø.

Andre forårsopgaver kan være en facaderenovering, maleropgaver, opsætning af altaner og opsætning af hegn ud til gaden. Af større opgaver er der udskiftning af vinduer eller taget, hvilket kræver nøje planlægning og et større økonomisk budget, som foreningen i fællesskab skal finde frem til.

Mange af opgaverne kan man lave sammen i fællesskab, især renoveringen af gårdhaven, men nye vinduer, tag og facaderenovering kræver tilbud fra håndværkerfirmaer. I sidste ende kan renoveringsopgaverne være med til at øge værdien af ejendommen og andelsboligerne.

Hvis din ejerboligforening har brug for tre uforpligtende håndværkertilbud, kan I indsende jeres opgave via Ejerportal.dk.

Om forfatteren: Ejerportal.dk har siden år 2003 formidlet nyheder, informationer og services til landets ejerboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til Ejerportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.