Fuld knald på sommerhusrenoveringer

Sommerhusejerne hyrer håndværkere i stor stil for deres friværdi. Det giver masser af arbejde i vintermånederne og betyder farvel til tidligere sæsonudsving.
Danskerne nybygger, ombygger og tilbygger sommerhuse i stor stil. Sommerhuskommuner melder om usædvanligt mange byggesager. Til Håndværksrådets fornøjelse er det med til at gøre byggefagenes normale vinterafmatning til noget nær historie. – Vi har stort set fået gennemrenoveret vore helårsboliger, så der snart er et samtalekøkken og et velfærdsbadeværelse i hver en villa. Nu er det sommerhusenes tur til at få kastet de frie midler over sig. Sommerhusene er i vid udstrækning opgraderet med faciliteter som bad og køkken og ekstra soveværelser, og de får måske også en gang ekstra isolering, så man bedre kan bo der om vinteren, siger økonom i Håndværksrådet Jakob Brandt. Motoren er husejernes store friværdier. Nogle folk har penge til et sommerhus, fordi de har fået store friværdier i deres helårsbolig, men rigtigt mange er også begyndt at tænke på sommerhuse som investeringsobjekt og som alternativ til pensionsopsparing. siger Jakob Brandt.
Kilde: Berlingske Tidende

Om forfatteren: Ejerportal.dk har siden år 2003 formidlet nyheder, informationer og services til landets ejerboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til Ejerportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.