EjerlejlighedKvadratmeterprisKøbenhavnPrisstigninger

Ejerlejlighederne stiger fortsat i pris

Der er i 2015 ikke længere tale om boligkrise på markedet for ejerlejligheder. Tværtimod er priserne på ejerlejligheder, sammenlignet med sidste år, steget landet over. Det er godt nyt for lejlighedsejerne, især de der går med salgstanker. Læs mere her om, hvor meget ejerlejlighederne er steget i pris, og hvad den gennemsnitlige kvadratmeterpris nu er.

Ejerlejlighedsmarkedet i Danmark er for alvor kommet i omdrejninger. Og der er i dag gode muligheder for at sælge sin lejlighed til udbudsprisen, og nogle gange mere.

Godt tidspunkt at sælge

Priserne på ejerlejligheder er, ifølge Boligsiden.dk, gennemsnitligt steget over hele landet i 2015. Dermed er priserne på ejerlejligheder mange steder høje, og der kan nogle steder i landet være muligheder for at tjene på sin lejlighed, hvis man vælger at sælge den. Tal viser at en stor del af ejerlejlighederne bliver solgt til salgsopstillingsprisen ¬– og gives der nedslag i prisen er det ofte ikke store beløb.

Så meget får du per kvadratmeter

Især i København er der sket en væsentlig stigning i pris, hvilket afspejles af de gennemsnitlige kvadratmeterpriser. Boligsiden fortæller, at den gennemsnitlige kvadratmeterpris i København i dag er på 28.058 kroner, hvilket er 12% højere end det var i samme periode sidste år. Men også i resten af landet er kvadratmeterpriserne på ejerlejligheder generelt steget, og landsgennemsnittet er i dag på cirka 24.000 kroner.

Højere prisstigning end normalt

Boligsiden.dk har i 2015 oplevet en stigende salgspris, et større antal handler og fortæller, at markedet sammenlignet med tidligere for tiden er ’overdådigt’. Grundene til det stigende antal handler, og hvorfor flere og flere købere efterspørger lejligheder kan givetvis have noget at gøre med renteniveauet. Der har længe været muligheder for at optage særdeles attraktive realkreditlån, og selv efter de seneste ugers rentestigninger er lånene stadig attraktive sammenlignet med renteniveauet for bare få år siden. Samtidig flytter rigtig mange mennesker til hovedstaden, hvor mange af landets ejerlejligheder befinder sig. Og når gennemsnitligt 1000 mennesker flytter til København hver måned sættes der pres på den eksisterende boligmasse – hvilket alt sammen afspejles i priserne på ejerlejligheder i hovedstaden, der naturligt bliver meget attraktive.

Om forfatteren: Ejerportal.dk har siden år 2003 formidlet nyheder, informationer og services til landets ejerboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til Ejerportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.