Ejerlejligheder blev ti procent billigere i 2011

Landets ejerlejligheder faldt markant i pris, hvis man ser på det generelle billede for 2011. I alt endte det med et gennemsnitligt prisfald på ti procent sammenlignet med 2010.

2011 blev et hårdt år for landets ejerlejligheder. I hvert fald, hvis man kigger på prisen, der fra midten af december 2010 til midten af december 2011 samlet faldt med et gennemsnit på ti procent. Det svarer ca. til et fald pr. kvadratmeter på 2000 kroner.
De største udfald på prisen fandt sted i København og Nordsjælland, der før krisen på boligmarkedet befandt sig i et gunstigt marked med konstant stigende priser. Disse tider er nu forbi, og priserne er ved at finde et lavere og måske mere realistisk leje.
Fald på 25 procent
Værst gik det udover Lyngby-Taarbæk kommune i det grønne område nord for København. I denne kommune er den gennemsnitlige pris på ejerlejligheder faldet med 25 procent det seneste år.
”Nordsjælland og kommunerne omkring København er de landsdele, der har været hårdest ramt af prisfaldene. Her er salgspriserne faldet med omkring 15-16 procent på et år”, siger Birgit Daetz fra Boligsiden.dk, der står bag tallene.
De store prisnedslag skyldes ikke kun det ustabile marked, hvor der er alt for mange udbudte lejligheder sammenlignet med antallet af interesserede købere. Nedslagene skyldes også den ”nye” trend inden for bolighandler i dag, hvor køberne forventer at kunne forhandle om udbudsprisen og dermed opnå et prisnedslag.
Trods dalende priser, er prisniveauet fortsat højere end i 2009, hvor den økonomiske krise buldrede henover boligmarkedet.

Om forfatteren: Ejerportal.dk har siden år 2003 formidlet nyheder, informationer og services til landets ejerboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til Ejerportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.