Byg en altan og scor kassen

Priserne på ejerlejligheder har måske endnu ikke toppet, hvis spådomme for værdistigninger efter byggeriet af en altan holder stik.Køb en altan for 100.000 kr. – og få 500.000 mere for lejligheden ved et salg. Det ret fantastiske regnskab fremlægges af den daglige leder af mæglerfirmaet Krogsveen, Iver Graff, der opfordrer lejlighedsejere i Oslo til at gå sammen om at bygge altaner. “Byg en altan og værdien stiger med op til 500.000 kr.,” siger Graff til VG. En altan koster angiveligt typisk mellem 70.000 og 100.000 kr. Men ud over brugsværdien giver investeringen altså tilsyneladende også en ikke ringe værdistigning for den enkelte lejlighed. Ordet “altan” flyttes således også længere op i teksten til boligannoncer. Ifølge ejendomsmægleren Iver Graff vælger halvdelen af de interesserede købere til en lejlighed i Oslo en lejlighed fra, hvis den ikke er udstyret med en altan.
“Gevinsten ved at bygge en altan er naturligvis afhængig af lejlighedens størrelse og dens værdi iøvrigt,” påpeger Graf.
Kilde: Jyllands-Posten

Om forfatteren: Ejerportal.dk har siden år 2003 formidlet nyheder, informationer og services til landets ejerboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til Ejerportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.