boligmarkedetsalg

Boligmarkedet tager sig en pause

De mange boligsalg i starten af 2015 har medført et fald i boligsalg i de første fire måneder af 2016.

Der bliver ikke solgt ligeså mange boliger, som der er blevet gjort. Boligsiden.dk’s tal viser, at salget af ejerlejligheder er faldet med 8,5% de første fire måneder af 2016 i forhold til samme periode sidste år.

I København er salget faldet med hele 16% i forhold til samme tidspunkt sidste år. 2015 var også ekstraordinært for det københavnske boligmarked. Den lave rente var en af de medvirkende årsagerne til, at købere slog til og skabte de mange boligsalg.

2016 er dermed ikke startet lige så stærkt, som 2015 gjorde. Det er dog værd at nævne, at salgstallet af boliger stadig er højere end de første fire måneder i perioden 2010-2014.

Boligmarkedets usædvanlige 2015

Ifølge kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk, Birgit Daetz, er en del af boligmarkedet mættet på grund af de usædvanlige mange salg af lejligheder i de første fire måneder sidste år.

Faldet skyldes formentlig det høje antal salg sidste år, hvor flere områder ikke kan leve op til salgsniveauet i år. Dette omfatter København by, Sydjylland, Vest- og Østjylland.

Det eneste sted i Danmark med fremgang i salgstallet er på Vest- og Sydsjælland, hvor salget af villaer og rækkehuse er blevet forbedret. Her blev der solgt fem procent flere villaer og rækkehuse end i de samme måneder sidste år.

”De lave boligpriser har formodentlig spillet en rolle. Mange har vurderet, at de godt kan leve med at pendle fra eksempelvis Vestsjælland til København, hvor de kan få mere hus for pengene end tættere på storbyen,” mener Birgit Daetz.

Boligmarkedet holder dermed ikke helt en pause men er samtidig heller ikke på samme niveau som i 2015.

Om forfatteren: Benjamin Kabongo er kommunikationsmedarbejder på Ejerportal.dk. Han bidrager med nyheder, guides og blogindlæg om ejerboligmarkedet samt udviklingen på markedet. Benjamin Kabongo er derudover studerende i virksomhedskommunikation ved Syddansk Universitet.
Skriv en kommentar