Anderledes byggeri boomer

Huse med skæve vinkler, store glasfacader eller tårne i usædvanlige materialer. Danskerne vil bo i personlige huse. Forskere og fagfolk i byggebranchen ser en trend, der breder sig.
Specielt og meget individuelt byggeri præger flere og flere parcelhuskvarterer. Danskerne vil nemlig ikke have et hus, der ligner naboens. Det viser alt nybyggeri med tydelighed, og forskere og fagfolk i branchen ser trenden brede sig, skriver DAGBLADET Roskilde.- Flere bygger eget hus, og det skal gerne være anderledes og individuelt. Mange vælger selv at få tegnet et hus, så det passer præcist til deres individuelle behov, siger Jens Klarskov, adm. direktør i brancheorganisationen Dansk Byggeri.
Trekroner ved Roskilde, Kasernegrunden i Ringsted, Sveibogen i Kimmerslev ved Borup og mange andre områder på Sjælland er ramt af trenden med huse med skæve vinkler, store glasfacader eller tårne bygget i usædvanlige materialer.
Så mens håndværkerne har travlt med at følge med byggeboomet, har typehusfirmaer og arkitekter travlt med at tegne nye streger, der passer til kundernes ønsker. – Efterspørgslen på det anderledes og dristige hus er stigende. Folk vil sætte deres eget præg på huset og går op i både arkitektur, materialevalg og størrelse, fortæller Morten Bertelsen, salgschef i typehusfirmaet Lind & Risør, der ligger i Taastrup og bygger huse over hele Sjælland.
Som en reaktion på den store efterspørgsel efter det arkitekttegnede og særprægede, er flere anderledes typehusfirmaer poppet op. Som M2, der åbnede dørene i sommer.
M2 er landsdækkende, har kontorer i både København og Århus og har allieret sig med kendte arkitekter som Schmidt Hammer & Lassen, 3 X Nielsen, PLOT og Cebra, der tegner meget kreative huse.- Danskerne vil have et hus, der designmæssigt tilbyder nogle kvaliteter, og vi oplever en meget høj efterspørgsel. »Vi ønsker et hus, der tilbyder os daglig glæde – og ikke bare tag over hovedet« er en af de begrundelser, vi ofte hører fra folk, siger Jesper Øhlenschlæger, adm. direktør i M2.
Kulturforsker Johannes Nørregaard Frandsen mener, den nye byggetrend er opstået, fordi det moderne menneske har en drøm om at vise sig sig selv frem og realisere sin individualisme, og det giver velstanden mulighed for.
Kilde: Berlingske Tidende

Om forfatteren: Ejerportal.dk har siden år 2003 formidlet nyheder, informationer og services til landets ejerboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til Ejerportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.