5 fordele ved jordvarme

Jordvarme er blevet populært at installere hos landets husejere, men flere og flere boligforeninger kaster sig også over et jordvarmeanlæg. Men hvorfor skal en boligforening vælge jordvarme?

1 – Sænk varmeregningen

Med et jordvarmeanlæg kan en boligforening spare op mod 50 procent af foreningens og dermed beboernes varmeregning, hvilket kan betyde flere tusinde kroner om året for hver enkelt andelshaver.

2 – Lang levetid – minimal vedligeholdelse

Et jordvarmeanlæg har en lang levetid. Flere anlæg kan holde i omkring 50 år, og selve varmepumpen har en levetid på mere end 20 år. Dertil kræver et jordvarmeanlæg næsten ingen vedligeholdelse.

3 – Spar på CO2-udslippet

Et jordvarmeanlæg er en miljøvenlig investering. For hver 1 kilowatt elektricitet, man bruger i strøm, får man op mod 3,5 kilowatt varme. Hvis man etablerer et jordvarmeanlæg, nedsætter man boligens CO2-udslip med 50-75 procent.

4 – Nemt og enkelt

Anlægget til jordvarme styres elektronisk. Temperaturen i varmeanlægget reguleres efter temperaturen udenfor. Et jordvarmeanlæg er et lukket system, så der skal ikke fyldes noget på anlægget. Den eneste vedligeholdelse er rensning af et filter i pumpen én gang om året.

5 – Øg foreningens værdi

Med et jordvarmeanlæg er der gode muligheder for at øge den økonomiske værdi af foreningen og beboernes andelsboliger, simpelthen fordi omkostninger falder med anlægget. Dermed kan boligerne måske blive nemmere at sælge.

Om forfatteren: Ejerportal.dk har siden år 2003 formidlet nyheder, informationer og services til landets ejerboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til Ejerportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.