5 fordele ved at energirenovere en boligforening

Flere og flere ejerforeninger renoverer ejendommen. Dels er der penge at spare, dels gør man noget godt få klimaet.

Spar penge – at energirenovere en forening er en god investering, både for pengepungen og miljøet. De fleste renoveringer tjener sig selv hjem efter en kort årrække, nogle endda i løbet af et par år. Det gælder f.eks. ekstra isolering på varmtvandsrør eller udskiftning af kontakter og gamle vinduer.

Bedre indeklima – med bl.a. en forbedret isolering og lavenergivinduer kan man forbedre foreningens indeklima markant og undgå svamp og fugt. For eksempel kan et ventilationsanlæg hjælpe til med et sundt indeklima.

Mindre CO2 – når man energirenoverer ejendommen, er man også med til at sænke CO2-udslippet og skabe et bedre miljø. Lavenergivinduer og isoleringer er simpelthen med til at gøre foreningen mere miljøvenlig.

Bliv selvforsynende – et solcelleanlæg kan være med til, at foreningen bliver så godt som selvforsynende med strøm.

Boligen stiger i værdi – efterspørgslen på boliger med lave energiomkostninger er stigende. Mange efterspørger energirenoveret boliger, og dermed er der gode chancer for, at en bolig i en boligforening stiger i værdi, hvis foreningen er energiforbedret.

Om forfatteren: Ejerportal.dk har siden år 2003 formidlet nyheder, informationer og services til landets ejerboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til Ejerportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.